U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGeneanetHeilooër straatnamen opnieuw bekeken

200 Jaar familienamen - airplayradio.nl

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat in Nederland iedereen verplicht werd een familienaam aan te nemen. Veel personen hadden echter al een eigen achternaam. Degenen die dat nog niet hadden moesten in 1811 naar het gemeentehuis om een akte op te laten maken waarin de door hen gekozen familienaam werd vastgelegd. Voor Wijhe is precies bekend wie welke naam heeft aangenomen.
Bent u nieuwsgierig naar de herkomst van uw familienaam? Zaterdag 8 oktober wordt in Wijhe een open dag georganiseerd voor iedereen die op zoek wil gaan naar zijn voorouders. Van 10.30 tot 16.00 uur zijn de deuren van de Oudheidkamer “IJsselstreek”, Kerkstraat 34 open.

Bron : airplayradio.nl

Lees meer http://actueel.geneanet.org/index.php/post/2011/10/200-Jaar-familienamen-airplayradionl.html

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top