U bevindt zich hier: Homevan der MolenSanne van der Molen

Boekwerkje over 100 jaarAlgemene Begraafplaats Laren - dichtbij.nl

Boekwerkje over 100 jaarAlgemene Begraafplaats Laren - dichtbij.nl LAREN - Bij de boekhandels in Laren en de Historische Kring is het boek 'Gezichten achter zerken, 100 jaar Algemene Begraafplaats Laren' verkrijgbaar. Het werkje -119 pagina's dik- is geschreven door Marion Preesman uit Laren.
Preesman beschrijft vooral aan de hand van krantenberichten, boeken en particuliere bijdragen het leven en begraven van dertig Laarders. Onder wie veel beeldend kunstenaars, schrijvers, een huisarts, een (foute) burgemeester en de 103-jarige mevrouw Voskamp. Vooral het digitale archief van de Laarder Courant de Bel is een onuitputtelijke bron geweest.

Bron : dichtbij.nl

Lees meer http://actueel.geneanet.org/index.php/post/2011/10/Boekwerkje-over-100-jaarAlgemene-Begraafplaats-Laren-dichtbijnl.html

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top