U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieNieuws van loket voor lief en leed

Breda, Rotterdam en Limburg slaan de handen ineen op ‘WieWasWie-VeleHanden’

WieWasWie-deelnemers Stadsarchief Breda, Stadsarchief Rotterdam en Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) starten eind januari 2014 gezamenlijk een nieuw crowdsourcingproject: WieWasWie-VeleHanden. Daarin kan iedereen meehelpen met het digitaal ontsluiten van archiefbronnen via zijn of haar eigen computer.

Logo's WieWasWie-Vele handen

De drie archieven werken al samen door persoonsgegevens online aan te bieden via het platform WieWasWie, maar doen nu ook samen een beroep op de crowd om hun bevolkingsregisters te ontsluiten. In de toekomst kunnen meer WieWasWie-deelnemers aanhaken op het project waarbij ook andere bronsoorten ontsloten kunnen worden.

Net als bij bestaande VeleHanden-projecten moeten de belangrijkste gegevens op een scan worden overgetikt in een online formulier. Het is leuk werk, zeker als je nieuwsgierig bent naar personen en leefomstandigheden in het verleden. Bovendien kun je punten verdienen die je bij de archiefinstelling kunt inwisselen voor iets leuks, bijvoorbeeld een rondleiding in het archief.

Het doel van het project is om zoveel mogelijk persoonsgegevens online beschikbaar te maken, en omdat vele handen licht werk maken, is iedereen alvast van harte uitgenodigd om mee te helpen!

Lees meer http://wiewaswieblog.nl/2013/11/breda-rotterdam-en-limburg-slaan-de-handen-ineen-op-wiewaswie-velehanden/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top