U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGeneanet

De Dag van de Oldambtster Geschiedenis

De Dag van de Oldambtster Geschiedenis


Op 1 december 2012 is de tweede Dag van de Oldambtster geschiedenis in theater De Tramwerkplaats in Winschoten met het thema 'Langs de weg'.

Kom op de erfgoedmarkt kennis maken met een groot aantal instellingen dat zich inzet voor het ergoed van het Oldambt, zoals musea, archieven, stamboomonderzoekers, verzamelaars, oude kerken en historische verenigingen. Stadsomroeper Geert Veen zal om 13.30 uur de middag officieel openen. De middag duurt tot 16.00 uur.

Toegang is gratis

Plaats: Theater de Tramwerkplaats
Havenkade Oost 3
Winschoten

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top