U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogie Algemeen nieuwsWieWasWie nog gratis

WieWasWie nog gratis

 

Het afsluiten van Genlias op 1 januari leidde zoals verwacht tot een grote stroom bezoekers naar WieWasWie. Terwijl het gemiddelde aantal bezoeken per dag bij Genlias op 3500 bezoeken lag (2012), waren dat bij ons al snel meer dan 10.000. Naast de automatisch via Genlias doorgelinkte bezoekers zijn er dus volop belangstellenden voor ons platform. Bovendien blijven de bezoekers steeds langer op de site.

analyt jan

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwe mogelijkheden van WieWasWie leidden tot positieve reacties. Bezoekers lieten weten dat ze gaandeweg steeds meer de weg vinden op het platform. Helaas is de afgelopen maand ook gebleken dat de website nog onvoldoende stabiel functioneert. Samen met onze technisch beheerder wordt er aan de oplossing gewerkt. Ook de database zal in de komende tijd in samenwerking met de deelnemende archiefinstellingen verder geoptimaliseerd moeten worden. Omdat wij daarom momenteel niet onder alle omstandigheden de optimale zoekervaring kunnen bieden, zullen wij de hele website de komende tijd nog gratis aanbieden.

Er zal binnenkort wel een aantal aanpassingen in de functionaliteit plaatsvinden. Houd daarom ons blog in de gaten!

Lees meer http://wiewaswieblog.nl/2013/01/wiewaswie-nog-gratis/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top