Genealogie "van der molen"

Statistics — Genealogie "van der molen"

This family tree was last updated on December 16, 2012.

Individuals
Males
1,265
49.2%
Females
1,295
50.3%
Total surnames
Families
Sources
Media objects
Repositories
Total events
2,946
Total users
2
Latest birth year
2001
This information is private and cannot be shown.
Earliest death year
1566
Average age at death
50
Males: 51   Females: 50
Family with the most children
15
This information is private and cannot be shown.
Average number of children per family
1.51
News
Welkom bij "van der Molen" genealogie
October 22, 2011 - 4:42:13 a.m.

Welkom op de site vdrmolen. vdrmolen bestaat uit de afkorting van de tussenvoegsels "vdr", is van der. en de achternaam "molen". Samen is dit "vdrmolen".

Deze tak van de familie "van der Molen" (vdr Molen) komt voort uit het oosten van de provincie Groningen, waar de familie "van der Molen" (vdr Molen) de laatste eeuwen in Winschoten heeft geleefd en gewoond. Waar de naam "van der Molen" vandaan komt, is tot op heden nog niet achterhaald. Uit de gevonden beroepen, die onze voorouders hadden, is nergens aan te ontlenen dat zij iets met een molen te doen hebben gehad. Maar ja, beroepen onthullen niet alles. Arbeider of dagloner? Wat voor een arbeider of dagloner? Op een molen? Winschoten had vroeger vele molens. Winschoten werd vroeger dan ook wel "Molenstad" genoemd. Dus de kans is zeer groot, dat één van de grootouders toch iets met een molen te doen had. Wie het zeker weet, mag het mij vertellen!

In de jaren 50, van de vorig eeuw, heeft deze familie "van der Molen" (vdr Molen) zich verspreid over het rest van het land en Canada. In het begin van deze eeuw ook naar Duitsland.

 
In de genealogische gegevens zijn ook veel gegevens terug te vinden van de familienamen Filarski, Zwager, Cerfontaine (of cerfontain) en Thijsse-Klasen.


Dank voor uw bezoek.

Favorites
Genealogie "van der molen"
Slide show

On this day
No events for living individuals exist for today.