U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieOude beroepenOude beroepen met een K

Zwolle: Op dit Zwolse adres zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog 14 onderduikers

Zwollenaar Nico Noordhof gaf tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met zijn vrouw Atie onderdak aan veertien Joodse onderduikers. En nee, niet in een enorme villa, maar in een gewoon rijtjeshuis aan de P.C. Hooftstraat (nummertje 18) in de wijk Wipstrik.

Nico, toen werkzaam bij de Provinciale Waterstaat, schreef een verslag voor zijn broer in Amerika over de jaren waarin hij en zijn vrouw in hun huis onderdak gaven. Al voor de oorlog had Nico kennis gemaakt met Zwolse Joden en hij was niet erg optimistisch over hun lot toen de oorlog daadwerkelijk uitbrak.

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/10/zwolle-op-dit-zwolse-adres-zaten-tijdens-de-tweede-wereldoorlog-14-onderduikers

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top