U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogisch algemeen nieuwsUpdates WieWasWie database

Lezingen over repatriëring uit Indië – 21 maart

Lezingen over repatriëring uit Indië – 21 maart Titel: Lezingen over repatriëring uit Indië – 21 maart
Locatie: Kumpulan, Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem
Link: Klik hier
Beschrijving: Na de Tweede Wereldoorlog verruilden vele Indische Nederlanders en Molukkers noodgedwongen het tropische Nederlands-Indië voor het koude Nederland. Welke verhalen delen zij? Wat hebben zij meegemaakt?

De auteurs Griselda Molemans (Opgevangen in andijvielucht), Sylvia Pessireron (De verzwegen soldaat) en Pauline Slot (Soerabaja) vertellen erover op donderdag 21 maart 2013. Dan staat het Indisch Herinneringscentrum in het teken van de repatriëring uit Indië. Host is Wim Manuhutu.

Toegang: € 5,00 (incl. consumptiebon en snack na afloop)
Aanmelden: Mail uw naam en contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. “reservering 21/3/2013″.
Starttijd: 14:30
Datum: 2013-03-21

Lees meer http://wiewaswieblog.nl/2013/02/lezingen-over-repatriering-uit-indie-21-maart/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top