Vanmiddag hebben we een aantal onderdelen op WieWasWie aangepast. Vooral voor het delen zijn er interessante mogelijkheden bijgekomen.

Zo is het weer mogelijk om stambomen openbaar te maken. Het voordeel daarvan is dat andere WieWasWie gebruikers je werk ook kunnen raadplegen. En dat geldt ook voor de persoons- en familiepagina’s die bij de openbare stambomen horen, mits dat zo is ingesteld door de beheerder. Het is namelijk nu mogelijk om binnen een openbare stamboom personen af te schermen. Zo kun je bijvoorbeeld nog levende personen of  je kinderen afschermen voor andere gebruikers.

Standaard is een stamboom niet openbaar. In je accountinstellingen kun je per stamboom aangeven welke stamboom je openbaar of – eventueel later – privé wilt maken. Binnen de stamboom kun je in het overzicht van de personen (2e tabblad) selecteren wie je zichtbaar wilt maken voor anderen. Lees meer op WieWasWie: stambomen en privacy.

 

Het nieuwe delen (en verfijnen!) op WieWasWie

Er zijn 76 stambomen die aan de zoekopdrachten voldoen. Er zijn nog geen gepubliceerde persoonspagina’s

 

Het nieuwe delen (en verfijnen!) op WieWasWie

Ook nieuw is de mogelijkheid om alleen bepaalde personen uit te nodigen om je stamboom te bekijken. Dat was eerder ook mogelijk, maar toen konden genodigden de stamboom ook meteen bewerken. Nu kun je per uitnodiging aangeven of er al dan niet bewerkt mag worden. Zo houd je controle over je werk, maar deel je toch in kleine kring. Lees meer over uitnodigen: samenwerken op WieWasWie.

Tot slot moet het nieuwe filter ‘organisatie’ genoemd worden. Het is daarmee mogelijk om een resultatenoverzicht te verfijnen op rol, collectiegebied, documenttype en de archiefinstelling die het document aanbiedt en beheert. Dat kan handig zijn voor de provincies meerdere archieven deelnemen aan WieWasWie.

Lees meer http://wiewaswieblog.nl/2013/02/het-nieuwe-delen-en-verfijnen-op-wiewaswie/