U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogisch nieuws van Geneanet.orgGenealogische software : Actualiteiten van de week 48, 2011

Monsterklus digitalisering slavernijverleden is geklaard

Het was een monsterklus, maar het is snel geklaard. Onder leiding van de Deventer historicus Coen van Galen zijn de slavernijregisters van Suriname uit 1826 tot 1863 gedigitaliseerd.

“Het is veel sneller gegaan dan ik had gedacht!”, zegt Van Galen. “We hadden gerekend er zeker een half jaar mee bezig te zijn, maar we zijn amper 3 maanden verder en alle documenten zijn inmiddels digitaal gemaakt.” Volgens de historicus is dat vooral te danken aan de vele vrijwilligers. “Er hebben ruim 500 mensen geholpen. Het lijkt wel of sommige van hen dag en nacht zijn doorgegaan, want er zijn erbij die meer dan 2000 pagina’s hebben ingeklopt.”

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/10/monsterklus-digitalisering-slavernijverleden-is-geklaard

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top