U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogisch nieuws van Geneanet.orgNieuw “virtueel museum” over België tijdens de Tweede Wereldoorlog

Nieuw “virtueel museum” over België tijdens de Tweede Wereldoorlog

Het CegeSoma (Studiecentrum voor Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) heeft een nieuw online platform voorgesteld: “Belgium WWII”. De website wil als een virtueel museum de referentie zijn over het Belgische oorlogsverleden. De site mikt op een breed publiek, maar ook onderzoekers en journalisten kunnen er terecht.

De bedoeling is om betrouwbare en heldere informatie te bieden over het Belgische oorlogsverleden. In eerste instantie focust het online platform op twee complexe thema’s . Enerzijds is er de collaboratie en de repressie, met de vele mythes die daarrond hangen, en anderzijds is er aandacht voor de moeilijkheden van justitie in oorlogstijd. Het aanbod zal stelselmatig uitgebreid worden.

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/09/nieuw-virtueel-museum-over-belgie-tijdens-de-tweede-wereldoorlog

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top