U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogisch nieuws van Geneanet.orgFilm: Unieke begraafplaats uit 1740 in Oisterwijk

Drents Landrecht uit 1412 volledig gerestaureerd

Het landrecht werd in 1412 opgesteld door de bisschop van Utrecht en was een soort grondwet voor de Drenten. Er staan onder meer afspraken in over strafrecht en de belastingplicht. Door de eeuwen heen viel het belangrijke document steeds verder uit elkaar.

Het herstellen van het document was een lang gekoesterde wens van het Drents Archief en ook de provincie. Maar het was een kostbare en moeilijke klus. Het Drents Archief kreeg een subsidie van in totaal 60.000 euro om een papierrestaurator in te schakelen om het eeuwenoude document weer in elkaar te zetten.

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/09/drents-landrecht-uit-1412-volledig-gerestaureerd

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top