U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogisch nieuws van het CBGVerborgen verleden komt terug in het najaar

Vacature Genealogisch Onderzoeker

Voor het team onderzoek van de sector expertise zijn we op korte termijn op zoek naar een ervaren: genealogisch onderzoeker (0,6fte) Als onderzoeker bij het CBG verschaf je informatie en doe je onderzoek. Je beantwoordt mondelinge en schriftelijke vragen van publiek over methodiek en gebruik van bronnen bij familiehistorisch onderzoek. Je herkent en signaleert veel voorkomende vragen en formuleert standaardantwoorden. Daarnaast voer je alle voorkomende vormen van betaald genealogisch onderzoek uit in opdracht. Als onderzoeker bied je ook ondersteuning bij vragen van bezoekers vanuit de bronnenzaal en lever je een bijdrage aan de kennisontwikkeling op het gebied van familiegeschiedenis en historische persoonsinformatie. Je opereert daarbij binnen de geldende richtlijnen voor privacy en persoonsinformatie. Zie voor meer informatie de uitgebreide vacaturetekst.  

Read more http://194.171.109.12/news/1219/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top