U bevindt zich hier: HomeSoftware GenealogieNieuws genealogieCBGStamboomcaf 29 september

Kennismaking nieuwe Digitale Studiezaal en verlenging eenheden

CBG|Centrum voor familiegeschiedenis laat gebruikers van de Digitale Studiezaal per 1 juli 2016 kennismaken met de beta-versies van CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen. Op deze nieuw te lanceren websites kunnen CBG-Vrienden kosteloos afbeeldingen van familiehistorisch materiaal als familieadvertenties, het Algemeen Politieblad, bidprentjes en fotos bekijken. Voor de meeste afbeeldingen werd tot voor kort een vergoeding gevraagd via de zogenaamde eenheden. Verlenging eenheden In tegenstelling tot eerdere berichtgeving geeft het CBG iedereen twee maanden extra tijd om eenheden voor de Digitale Studiezaal op te maken. Dit betekent dat eenheden niet op 1 juli verlopen maar op 1 september 2016. Uiteraard staat het een ieder vrij om ook alvast gebruik te maken van de beta-versies van CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen. Voor niet-Vrienden wordt een dagtarief van 6,- ingesteld voor CBG Verzamelingen*, CBG Bibliotheek is voor iedereen vrij te gebruiken. Met deze vrije toegang maken wij de beschikbare digitale collectie van het CBG steeds toegankelijker en hopen wij uw onderzoek te vergemakkelijken. Voorproefje nieuwe CBG website Met de beta-versies van CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen willen we alvast een voorproefje geven van de nieuwe CBG homepage. Momenteel wordt hard gewerkt aan de nieuwe site. Naar verwachting lanceren we de website op 5 september 2016. Meer informatie volgt binnenkort op onze website. * Aan het aantal dagelijks te downloaden afbeeldingen zit een maximum - dit om oneigenlijk gebruik te voorkomen.

Read more http://194.171.109.12/news/1231/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top