U bevindt zich hier: Home

Last Minute Leeuwarden? Workshop ‘Voorouders op Zee’

Morgen bij Tresoar: workshop bij de televisieserie over de Gouden Eeuw 

 

Locatie: Tresoar, Boterhoek 1 Leeuwarden

Link: Klik hier

Beschrijving: Heeft u Friese voorouders of heeft u onder uw voorouders schippers? Dan is dit seminar interessant voor u. Na een korte inleiding over de Sonttolregisters, de Deense belastingregisters van 1497 tot 1857, leert u zoeken in de vele soorten gegevens van deze historische bron. Zo kunt u wellicht een voorouder traceren en meer over hem te weten komen. Niet alleen voor- en achternaam kunt u terugvinden, ook de verschillende havens die hij aandeed. Leed hij schipbreuk, werd hij opgebracht door een piraat of gered door een andere schipper of had hij wellicht bijzondere lading of een ambassadeur aan boord? Aansluitend kunt u door middel van een rondleiding kennismaken met Tresoar. Hierbij zal de nadruk liggen op de maritieme geschiedenis.

Er is plaats voor circa 50 deelnemers.
Starttijd: 9:30
Datum: 2013-01-12

 

Lees meer http://wiewaswieblog.nl/2013/01/workshop-voorouders-op-zee-bij-de-televisieserie-over-de-gouden-eeuw/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top