U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogie Algemeen nieuws25 juni – Stamboomcafé bij het CBG

25 juni – Stamboomcafé bij het CBG

Op dinsdag 25 juni vindt bij het CBG in Den Haag het laatste Stamboomcafé van dit seizoen plaats. Op veler verzoek is de aanvangstijd vervroeg naar 16.00 uur. De nieuwe eindtijd is 18.00 uur.

Het Stamboomcafé wordt geopend met een korte presentatie van Lilian de Bruijn. Zij zal spreken over het schrijven van familiegeschiedenis: hoe daarmee aan de gang te gaan en te blijven. Met een aantal leuke tips. Lilian verzorgt bij het CBG ook de cursus Familiegeschiedenis schrijven.

Na het openingspraatje krijgen de cafébezoekers de gelegenheid elkaar te ontmoeten, nieuwe kennissen op te doen, oude contacten aan te halen, informatie uit te wisselen, CBG-medewerkers te spreken, enzovoort.

25 juni – Stamboomcafé bij het CBG Lokatie: CBG, Beresteynzaal, Prins Willem Alexanderhof 22, 2592 BE Den Haag. (Dat is naast het Centraal Station, uitgang perron 12.).

Toegang en eerste consumptie zijn gratis. Zegt het voort !
Komt u naar het Stamboomcafé, laat dat dan even weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zonder accent), o.v.v. de datum.

Het volgende stamboomcafé na de zomervakantie is op dinsdag 24 september.


Locatie: CBG, Beresteynzaal

Datum: 2013-06-25

Starttijd: 16:00

Eindttijd: 18:00

Link: Klik hier

Lees meer http://wiewaswieblog.nl/2013/06/25-juni-stamboomcafe-bij-het-cbg/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top